Какви грижи се полагат за животните в овцефермата в Белене, научиха учениците от IIА, IIIБ и IVБ клас на СУ „Димчо Дебелянов“ в крайдунавския град. Децата видяха как се произвежда фураж от кълнове. А в мандрата към овцефермата научиха как се правят качествени продукти – прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал.
„Срещата с животните донесе истинска радост на учениците. Те все повече се откъсват от природата, от земеделието и животновъдството, които са характерни за българите и за нашия град. Вярваме, че посещението в овцефермата ще остане трайно в съзнанието им“, споделят класните ръководители Албена Ангелова, Магдалена Вълкова и Ралица Господинова.
Фермата в Белене е водеща на българския пазар за производство на продукти от овче мляко. Отглежданите овце са от породата лакон, която е известна с производството на традиционното френско сирене рокфор.
Уважаеми читатели, в. „Аз-буки“ и научните списания на издателството може да закупите от НИОН "Аз-буки":
Address: София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5
Phone: 0700 18466
Е-mail: izdatelstvo.mon@azbuki.bg | azbuki@mon.bg