"Az-buki" National Publishing House
Ministry of Education and Science
Wikipedia
  • Login
  • Registration
Аз-буки
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Main Page
  • About
  • Team
  • Archive
    • Вестник “Аз-буки” онлайн издание
  • Contact
  • Advertising
  • Subscribe now
  • en_US
  • Main Page
  • About
  • Team
  • Archive
    • Вестник “Аз-буки” онлайн издание
  • Contact
  • Advertising
  • Subscribe now
  • en_US
Няма резултати
Вижте всички резултати
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Home
  • Editions
Main Page Uncategorized

Potential Applications оf Antibacterial Compounds in Edible Coating as Fish Preservative

v.genkov@azbuki.bg by v.genkov@azbuki.bg
22-10-2021
in Uncategorized
A A

Maulidan Firdaus, Desy Nila Rahmana, Diah Fitri Carolina,
Nisrina Rahma Firdausi, Zulfaa Afiifah,
Berlian Ayu Rismawati Sugiarto
Sebelas Maret University – Surakarta (Indonesia)

https://doi.org/10.53656/nat2021-5.02

Abstract. Fish is a product that breaks down quickly due to biochemical reactions that cause a decrease in the quality of its nutritional and sensory values. Natural preservatives make fish safer for consumption than fish preserved with formalin. Edible coating is a preservative that can be eaten, can prevent biological, chemical and physical changes, is able to prevent mass transfer, acts as a moisture barrier, be contained antimicrobial/antibacterial and antioxidants, increases shelf life, as well as protects food from microbial contamination. Antimicrobial/antibacterial compounds added to edible coatings are able to inhibit food degradation and/or remodel toxic compounds such as free radicals. Antimicrobials can be obtained from plant extracts such as alkaloids, flavonoids, saponins, tannins, phenolic acids, and eugenol. These compounds can slow the growth of bacteria in fish namely Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus sp., Staphylococcus aureus, Psychrotrophic and Psychrophilic bacteria counts, Enterobacteriaceae, and lactic acid bacteria. This article reviews the application of various antibacterial compounds from various plants that are added to edible coatings as preservatives in fish.
Keywords: edible coating; antibacterial; preservative

Log in to read the full text Your Image Description

Свързани статии:

Default ThumbnailThe Narrative Structure of P. Vezhinov’s Novella “The Barrier” Default ThumbnailGender Differentiation in the Management of General Secondary Education Institutions Default ThumbnailObservations on the Use of Clichés in Bulgarian and Romanian Public Speech Default ThumbnailHow Artificial Intelligence Affects School Education

Последвайте ни в социалните мрежи

shareTweet
Previous article

Coating Metals With Zinc and Method for Measuring the Thickness of the Layer

Next article

Molecular Model аnd its Simplification in Teaching Stereoisomerism at Undergraduate Level

Next article

Molecular Model аnd its Simplification in Teaching Stereoisomerism at Undergraduate Level

Meteors – Basic Concepts and Terminology

From The Formation Of The Earth To The Establishment Of Luka

Последни публикации

  • STEM център „Вселената“ отвори врати в столичното 10. СУ „Теодор Траянов“
  • Пореден значим принос на INSAIT
  • Медалистът Александър Пендов: Математиката е ключ за разбиране на света
  • Нов високотехнологичен STEM център в 110-годишната Природо-математическа гимназия в Монтана
  • Шапка в цвят какѝ
  • Езиковата гимназия в Ловеч с нов STEM център и спортни игрища
  • Коледни фантазии
  • В Хелзинки е открит първият в света детски кът с компютърна тематика без екрани
  • Българските ученици по природни науки спечелиха 97 медала през 2025 г.
  • В Министерския съвет
  • Повишение на заплатата по време на отпуск – какво предвижда законът
  • Радостта от празника
  • Броят на действащите студенти с по-голяма тежест за нови факултети и филиали
  • Младите хора се нуждаят най-много от нашата подкрепа
  • Японците го могат най-добре
  • Домът на три поколения варненци
  • За Петко Венедиков вече знаем повече
  • Коледната магия пристига с доброволци
  • Прилепите живеят дълго и без признаци на остаряване
  • Зам.-директорът на „Аз-буки“ Венцислав Генков представи насоки за успешно публикуване на научни изследвания пред докторанти в Софийския университет
  • Национално издателство „Аз-буки“ представи книгата „ТКЗС в българската литература“ в НДК
  • Българските висши училища си партнират с Quacquarelli Symonds – компанията, изготвяща една от реномираните световни класация на университетите

София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5

+0700 18466

izdatelstvo.mon@azbuki.bg
azbuki@mon.bg

Полезни линкове

  • Къде можете да намерите изданията?
  • Вход за абонати
  • Main Page
  • Contact
  • Subscribe now
  • Projects
  • Advertising

Az-buki Weekly

  • Вестник “Аз-буки”
  • Subscribe now
  • Archive

Scientific Journals

  • Strategies for Policy in Science and Education
  • Bulgarian Language and Literature
  • Pedagogika-Pedagogy
  • Mathematics and Informatics
  • Natural Science and Advanced Technology Education
  • Vocational Education
  • Istoriya-History journal
  • Chuzhdoezikovo Obuchenie-Foreign Language Teaching
  • Filosofiya-Philosophy

Newsletter

  • Accsess to public information
  • Условия за ползване
  • Профил на купувача

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
en_US
bg_BG en_US
  • Login
  • Sign Up
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Main Page
  • About
  • Team
  • Archive
    • Вестник “Аз-буки” онлайн издание
  • Contact
  • Advertising
  • Subscribe now
  • en_US

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"